Vaak geven we anderen de schuld dat ze over onze grenzen heen gaan. Zinloos. De kunst is om te leren betere grenzen te stellen voor jezelf. En deze grenzen zélf te leren respecteren. En heel goed zijn in het respectvol aangeven van je grenzen.

Bijkomende voordelen nadat je training hebt gevolgd: Anderen gaan jouw grenzen ineens een stuk meer respecteren. Je zit lekkerder in je vel. Je bereikt meer in je relaties op het werk en/of privé. En je voelt je sterker en krachtiger.

Programma

De inhoud van de training is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je volgt deze training individueel, 1-op-1 met een coach. Dus er is persoonlijke aandacht voor jouw persoonlijke wensen en worstelingen. O.a. de volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

* Meer inzicht in jouw denk- en gedragspatronen tijdens situaties waarbij jij over je grenzen heen gaat, en situaties waarbij je anderen toestaat over je grenzen heen te gaan.

* Meer inzicht in de oorzaken van jouw gedrag. Bijvoorbeeld: persoonlijke overtuigingen die belemmerend voor je lijken te werken, verwachtingen die je hebt over bepaalde situaties of personen, vervelende ervaringen uit het verleden, opvoeding, aanleg, cultuur, omstandigheden, behoefte aan verdere ontwikkeling van bepaalde sociale vaardigheden, onzekerheid of misschien té hoge verwachtingen.

* Té zacht. Of té passief. Oftewel: subassertief gedrag – De belangen van anderen vind je (bewust/onbewust) belangrijker dan je eigen belangen. Je laat (in sommige gevallen of door sommige personen) veel te makkelijk over je heen lopen. Of je durft op bepaalde cruciale momenten geen nee te zeggen of tegenstand te bieden. We helpen jou je subassertief gedrag om te buigen naar assertief gedrag.

* Té agressief – Jouw agressieve uitbarstingen kunnen een gevolg zijn van een combinatie van factoren. Tijdens de training werk je aan het ombuigen van agressieve uitingen naar een meer assertieve manier van omgang met anderen om je heen. Zodat jij je prettiger voelt. En zodat anderen het ook fijn vinden om met je om te gaan.

* Burnout – Het krijgen van een burn out heeft ontzettend veel te maken met grenzen stellen en grenzen bewaken. Soms wilt je hoofd meer dan je lichaam blijkt aan te kunnen. Of andersom. Dit is een geschikte training als je het risico op een burnout wilt verkleinen door effectiever om te gaan met je eigen grenzen. Of als je wit verkennen in welke mate je vermoeidheid/gespannenheid/overspannenheid/burnout te maken heeft met het stellen en bewaken van je eigen grenzen. Indien je op dit moment professionele hulp ontvangt voor je burnout, blijkt deze training vaak een goede aanvulling.

Deze training is bijzonder geschikt als je:

  • sterker wilt zijn in het stellen en bewaken van je eigen grenzen
  • in sommige situaties of bij sommige mensen de neiging hebt om té passief of té agressief te zijn
  • meer respect wilt ontvangen en je invloed wilt vergroten
  • niet bang bent voor feedback, een kritische blik en iemand die je een (confronterende) spiegel voorhoudt

Hoe werkt het?

Deze training kun je individueel volgen. Je kunt op elk moment starten. Je zit niet vast aan specifieke trainingsdata of een trainingslocatie: je bent vrij in het indelen van je agenda. Je wordt persoonlijk gecoacht door een expert. Er is dus persoonlijke aandacht voor jouw persoonlijke wensen en worstelingen. Je gaat voor een groot deel zelfstandig aan de slag met praktische, direct toepasbare informatie die de coach aan jou verstrekt. Je probeert het een en ander uit, worstelt ermee en geeft er een eigen twist aan totdat jij de resultaten boekt waar jij tevreden mee bent.

Elke training heeft een aantal coachingsuren inbegrepen waar je gebruik van kunt maken. Je kunt altijd terugvallen op je coach. Om te sparren over wat jou bezighoudt. Om feedback te krijgen op je ideeën. Voor extra tips en handvaten. Om bepaalde gesprekken vooraf te oefenen. Of om via de webcam feedback te krijgen over hoe je verbaal en non-verbaal overkomt. Waarvoor het ook is, je coach staat klaar als je dat nodig vindt. Wil je hem of haar even spreken? Dan plan je eenvoudig een gesprek in. Dat kan al vanaf 15 minuten. Je kunt van maandag t/m vrijdag afspreken tussen 10.00 en 20.00 uur. Via videobellen, telefoon of app.

Buddy-groep – Wil je samen met nog één of meer bekenden van jou (bijv. collega’s) gelijktijdig starten met de individuele training en samen optrekken? Dat kan. Dan vormen jullie een buddy-groep en worden jullie samen door één coach begeleid.

Live events – Ervaringen uitwisselen met medecursisten? Of live sparren met experts? Dat kan tijdens de Live Case-Based Leiderschap Masterclasses.

In-company – Voor een in-company training (op maat) graag contact opnemen via info@agjon.nl of 06 4122 5508.

Verder geldt:

  • Na je aanmelding, voer je een telefonisch intakegesprek met de expert die jou gaat coachen en trainen. De duur van de training (tempo) bepaal je zelf. Jij hebt hierin de leiding. In overleg met je coach (en eventueel je werkgever) maak je een planning. Dit kan enkele weken of enkele maanden beslaan. Je spreekt een startdatum af.
  • Je ontwikkelt niet alleen vaardigheden. Ook je mindset en denkpatronen. Vaak blijkt: hoe je denkt over een bepaalde situatie, heeft invloed op hoe je een situatie ervaart en welke beslissing(en) jij vervolgens neemt. Hoe krachtiger je wordt in je denken, hoe sterker je zult zijn in je gedrag.
  • Het cursusmateriaal van de (zelf)leiderschapstrainingen is op minimaal MBO werk- en denkniveau. Bij onduidelijkheden kun je contact opnemen met je coach. Begeleiding/coaching is mogelijk van MBO tot Postdoctoraal (WO+) niveau. Mocht je specifieke leer- of communicatieuitdagingen hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden.
  • Elke training heeft een aantal uren coaching in het tarief inbegrepen. Mocht je meer willen, dan geef je dat gewoon aan. Extra coachingsgesprekken voor trainingen m.b.t. Zelfleiderschap zijn € 25,- excl. btw per 15 min. Extra coachingsgesprekken voor trainingen m.b.t. Leiderschap zijn € 37,50 excl. btw per 15 min.
  • Gedurende de training kun je je resultaten (voor zover mogelijk) meten en bijhouden. Na afronding van de training ontvang je van je coach een persoonlijk getuigschrift waarin jouw behaalde resultaten in het kort worden weergegeven. Ook ontvang je een origineel AGJON-certificaat.

Tarief
€ 899,- exclusief btw. Inclusief 4 uren persoonlijke coaching.

Meer info? Stel hieronder je vraag of meld je aan:


Gratis consult
Wat jij nodig hebt – dát is altijd ons uitgangspunt. Hoewel je misschien goed kunt aangeven wat je uitdaging is, kan het lastig zijn om de juiste oplossing te kiezen. Daar helpen we je mee, met ons gratis consult. Een vakkundig en eerlijk advies over wat de beste volgende stap is in jouw ontwikkeling – no strings attached. Maak vandaag nog een afspraak voor je gratis consult.

Boek hier je gratis consult 

Of bel om direct een afspraak te maken:
06 4122 5508