Training Lean Leiderschap

Een training gericht op het effectief leiding geven aan (projecten voor) lean six sigma, procesoptimalisatie, organizational excellence en organizational effectiveness.

Programma

 • Lean leiderschap: welk beroep doet een verbetermentaliteit en -werkwijze op de leiderschapsstijl van managers, directeuren, bestuurders, HR en overige (in)directe leidinggevenden? Wat zijn do’s en don’ts bij communicatie over nieuwe plannen, verbeterideeën, vernieuwingen of veranderingen?
 • Menselijk gedrag: hoe komen vastgeroeste denk- en gedragspatronen in beweging? En hoe creëer je een voedingsbodem voor verbetering/vernieuwing? Onder welke omstandigheden blijken mensen in beweging te komen, ontstaat er creativiteit en schijnen mensen er vanzelf ‘zin in’ te krijgen? En hoe kun je constructief omgaan met (on)bewuste en (on)bedoelde weerstand, blokkades en tegenwerkingen?
 • De illusie van maakbaarheid: hoeveel invloed en controle heb je nou werkelijk op een verander-, verbeter- of vernieuwingsproces? En wanneer kun je spreken van onveranderbaarheid? Oftewel: trekken aan een dood paard? Welke interventies hebben dan eventueel kans van slagen?
 • Teamvernieuwing en individuele vernieuwing: hoe kun je gebruik maken van het beste van beide werelden? En hoe wordt de kans vergroot dat kleine vlammetjes en kleinschalige vernieuwingsinitiatieven (viraal) verspreid worden over meerdere teams?
 • Coördineren van veranderprocessen: hoe ga je te werk bij kort-cyclische (lean/agile/scrum) veranderingen en hoe ga je te werk bij lange-termijn veranderprocessen? Wanneer kies je voor projectmatig vernieuwen, en wanneer maak je gebruik van een natuurlijk veranderproces? Hoe kunnen korte termijn doelstellingen en acties een plek krijgen in de lange termijn visie en strategie, zonder de dynamiek en beweging onderweg te verliezen? Hoe hou je focus in de waan van de dag?
 • Succesvolle lean/optimalisatieprojecten: Wat kunnen we leren van succesvolle lean/optimalisatieprojecten?

Deze training is bijzonder geschikt als je:

 • op zoek bent naar handvaten voor het leiderschapsaspect van optimalisatieprojecten.  Voorkennis van lean six sigma is een pré, maar geen voorwaarde voor deelname. De nadruk ligt vooral op leiderschap en verandermanagement bij (continu) verbeteren.
 • je niet blind staart op de verschillende methodes die er bestaan om veranderingen/verbeteringen door te voeren. In de praktijk betekent veranderen/verbeteren/vernieuwen een grote mate van durf, experimenteren, falen, kleine successen boeken, doorzetten en weten wanneer ergens direct mee te stoppen. Er is niet één manier van. Maar er zijn wel aardig wat handvaten en inzichten die de kans op succes aanzienlijk vergroten. En daar is deze training voor.

Hoe werkt het?

Deze training kun je individueel volgen. Je kunt op elk moment starten. Je zit niet vast aan specifieke trainingsdata of een trainingslocatie: je bent vrij in het indelen van je agenda. Je wordt persoonlijk gecoacht door een expert. Je gaat voor een groot deel zelfstandig aan de slag met praktische, direct toepasbare informatie die de coach aan jou verstrekt. Je probeert het een en ander uit, worstelt ermee en geeft er een eigen twist aan totdat jij de resultaten boekt waar jij tevreden mee bent.

Elke training heeft een aantal coachingsuren inbegrepen waar je gebruik van kunt maken. Je kunt altijd terugvallen op je coach. Om te sparren over wat jou bezighoudt. Om feedback te krijgen op je ideeën. Voor extra tips en handvaten. Om bepaalde gesprekken vooraf te oefenen. Of om via de webcam feedback te krijgen over hoe je verbaal en non-verbaal overkomt. Waarvoor het ook is, je coach staat klaar als je dat nodig vindt. Wil je hem of haar even spreken? Dan plan je eenvoudig een gesprek in. Dat kan al vanaf 15 minuten. Je kunt van maandag t/m vrijdag afspreken tussen 10.00 en 20.00 uur. Via videobellen, telefoon of app.

Buddy-groep – Wil je samen met nog één of meer bekenden van jou (bijv. collega’s) gelijktijdig starten met de individuele training en samen optrekken? Dat kan. Dan vormen jullie een buddy-groep en worden jullie samen door één coach begeleid.

Live events – Ervaringen uitwisselen met medecursisten? Of live sparren met experts? Dat kan tijdens de Live Case-Based Leiderschap Masterclasses.

In-company – Voor een in-company training (op maat) graag contact opnemen via info@agjon.nl of 06 4122 5508.

Teaminterventie – Wil je samen met een expert aan de slag met je team om de samenwerking te verbeteren? Graag contact opnemen via info@agjon.nl of 06 4122 5508.

Verder geldt:

 • Na je aanmelding, voer je een telefonisch intakegesprek met de expert die jou gaat coachen en trainen. De duur van de training (tempo) bepaal je zelf. Jij hebt hierin de leiding. In overleg met je coach (en eventueel je werkgever) maak je een planning. Dit kan enkele weken of enkele maanden beslaan. Je spreekt een startdatum af.
 • Je ontwikkelt niet alleen vaardigheden. Ook je mindset en denkpatronen. Vaak blijkt: hoe je denkt over een bepaalde situatie, heeft invloed op hoe je een situatie ervaart en welke beslissing(en) jij vervolgens neemt. Hoe krachtiger je wordt in je denken, hoe sterker je zult zijn in je gedrag.
 • Het cursusmateriaal van de (zelf)leiderschapstrainingen is op minimaal MBO werk- en denkniveau. Bij onduidelijkheden kun je contact opnemen met je coach. Begeleiding/coaching is mogelijk van MBO tot Postdoctoraal (WO+) niveau. Mocht je specifieke leer- of communicatieuitdagingen hebben, dan proberen we daar rekening mee te houden.
 • Elke training heeft een aantal uren coaching in het tarief inbegrepen. Mocht je meer willen, dan geef je dat gewoon aan. Extra coachingsgesprekken voor trainingen m.b.t. Zelfleiderschap zijn € 25,- excl. btw per 15 min. Extra coachingsgesprekken voor trainingen m.b.t. Leiderschap zijn € 37,50 excl. btw per 15 min.
 • Gedurende de training kun je je resultaten (voor zover mogelijk) meten en bijhouden. Na afronding van de training ontvang je van je coach een persoonlijk getuigschrift waarin jouw behaalde resultaten in het kort worden weergegeven. Ook ontvang je een origineel AGJON-certificaat.

Tarief
€ 1.249,- exclusief btw. Inclusief 5 uren persoonlijke coaching.

Meer info? Stel hieronder je vraag of meld je aan:


Gratis consult
Wat jij nodig hebt – dát is altijd ons uitgangspunt. Hoewel je misschien goed kunt aangeven wat je uitdaging is, kan het lastig zijn om de juiste oplossing te kiezen. Daar helpen we je mee, met ons gratis consult. Een vakkundig en eerlijk advies over wat de beste volgende stap is in jouw ontwikkeling – no strings attached. Maak vandaag nog een afspraak voor je gratis consult.

Boek hier je gratis consult 

Of bel om direct een afspraak te maken:
06 4122 5508