aanmelden>

Wil jij een sterk team dat samen met jou bouwt aan de groei van je bedrijf?

 

Leiderschap BUSINESS is een programma voor leiderschapsontwikkeling. Speciaal voor ondernemers, bedrijfsleiders, directeuren, of managers van een groot deel van een organisatie. Middels een combinatie van 6 maanden één-op-één coaching en online training ontwikkel je jezelf tot een sterkere leider. Met coaches die daar over mee kunnen praten vanuit ‘been there, done that’.

 

“Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan de ontwikkeling van mijn team. Ik ben echt blij met de resultaten die we hebben bereikt. De handvaten die ik van mijn coach aangereikt heb gekregen, waren echt waardevol. Het volgen van het programma heeft mij veel verder gebracht dan ik in mijn eentje had kunnen komen.”
Dirk Nanninga, Director Food Safety & Quality.

 

Waar helpt je coach je mee?

1. Je kunt niet alles zelf. En dat zou je ook niet moeten willen.
Daarom maak je eerst duidelijke, scherpe keuzes over waar je met de organisatie naar toe wilt. Wil je de omzet verhogen, winstmarge vergroten of een sterk team bouwen? Eerst bepalen wat je wilt. Vervolgens maak je een duidelijke keuze wat jouw rol hierin gaat zijn. Jouw business coach stelt scherpe vragen en helpt met het maken van concreet stappenplan zodat je je doelen haalt.

2. Verander en transformeer je business
Sommige dingen moet je vooral zo laten zoals ze zijn. Andere dingen moet je korte metten mee maken. Samen met je coach maak je schoon schip en voer je de nodige veranderingen door zodat je de successen behaalt waar je naar streeft. Je wordt getraind in je overtuigingskracht en hoe je mensen meekrijgt in je nieuwe visie, strategie en/of bedrijfsactiviteiten.

3. Knallen met je team!
Jouw coach helpt je met het bouwen van een team dat minimaal net zo goed of beter dan jij in staat is om het bedrijf te doen groeien. Je maakt kritische keuzes over welke kennis en expertise je team nodig heeft. Mocht je moeten uitbreiden, dan krijg je ondersteuning in het bepalen welke criteria niet-onderhandelbaar zijn in het werven van teamleden. Je krijgt training in het leiding geven zonder macht of gezag, waardoor je aan zowel medewerkers in loondienst, als aan freelancers of vrijwilligers effectief leiding kunt geven. Ook wordt gekeken in welke mate je een sterk team kunt bouwen met virtuele assistenten, zzp’ers en/of thuiswerkers.

4. Schrap waar nodig. Hou het simpel
Naarmate het bedrijf groeit, is het niet vreemd als het een en ander simpeler kan. Samen met je coach kijk je welke bedrijfsprocessen, procedures en werkwijzen simpeler kunnen of helemaal geschrapt kunnen worden. Ook jouw aanbod van producten en diensten wordt onder de loep genomen. Wat draagt het meeste bij aan de groei van je business? En hoe maak je de overstap naar een meer professionele organisatie?

5. Persoonlijk leiderschap
Jouw keuzes, zowel zakelijk als privé zijn van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Jouw persoonlijk succes en geluk is essentieel om een succesvol bedrijf te kunnen dragen en naar het volgend niveau te brengen. Je coach helpt jou met het verstevigen van je persoonlijk leiderschap en fungeert als vertrouwenspersoon wanneer je dat nodig hebt.

6. Loslaten en uit handen geven

Om grote slagen te maken in de groei en stabilisatie van je bedrijf, is het belangrijk steeds meer op je team en bedrijfsprocessen te kunnen vertrouwen zodat je je meer kunt richten op de ontwikkeling van je bedrijf. Samen met je coach zet je nodige stappen om dit mogelijk te maken. Je creëert omstandigheden waarin je teamleden zelf in actie komen, eigenaarschap ervaren, happy en gemotiveerd werken en actief aan de slag gaan met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Je zoekt oplossingen voor als je niet alle talenten en competenties in huis hebt. Als je werkt met familie en op dilemma’s stuit, zoeken we naar werkbare oplossingen.

7. Niets moet. Het mag, als je wilt.
Niet alle bovenstaande is misschien voor jou van toepassing. Voor iedereen geldt een andere situatie. Vaak komen er hele andere dingen op tafel, die niet op deze webpagina beschreven staan. Dat hoort erbij. Een goede business coach durft de vinger op de zere plek te leggen. En wij hebben alleen maar goede business coaches. Je coach kijkt naar jouw individuele situatie en focust op wat voor jou en je bedrijf werkt. Dáár gaat het om.

Twijfel je nog?

Neem dan even contact op en stel je vraag. Het is gratis.

 

“Niet alle ondernemers zijn geschikt als manager. Dat je goed bent in ondernemen, wil niet zeggen dat je automatisch goed bent in leiding geven. Je kunt een keigoede ondernemer zijn en tegelijkertijd een nachtmerrie als leider. Daarom is het belangrijk om te bepalen of je de rol van leider wel wilt of zou moeten vervullen” Genevieve Yeboah-Grep

 

Vind oplossingen voor dagelijkse uitdagingen in je bedrijf

Je wordt intensief 1-op-1 persoonlijk gecoacht door een leiderschapsexpert met ruime ervaring als leidinggevende, directeur en/of ondernemer, aangevuld met ervaring als leiderschapscoach. Je kunt met je coach sparren over hoe je omgaat met de dagelijkse uitdagingen binnen je bedrijf en je team. Je krijgt diverse handvatten en je kunt online trainingsmodules volgen. Je kunt op elk moment starten en je bent vrij in het indelen van je agenda. De enige afspraken die je hebt, zijn die met je coach. Dus als je wilt, kun je vandaag nog starten!

Een half jaar individuele coaching
Je kunt een half jaar lang rekenen op begeleiding van je coach. Je kunt altijd terugvallen op je coach om te sparren over wat jou bezighoudt of feedback te krijgen op je ideeën. Je krijgt extra tips en handvaten en kunt desgewenst bepaalde gesprekken vooraf oefenen. Je krijgt alle nodige handvaten aangereikt om met uitdagende situaties om te gaan. Waarvoor het ook is, je coach staat klaar als je dat nodig vindt.

Je hebt 10 coachingsuren waar je gebruik van kunt maken. En je kunt onbeperkt gebruik maken van de handvatten en online trainingsmodules. Mocht je gedurende het half jaar meer uren coaching wensen, dan vraag je dat gewoon aan.

Teamcoaching
Je kunt kiezen voor coachingsgesprekken met je hele team (teamcoaching). Bijvoorbeeld om alle hoofden dezelfde richting in te krijgen, conflicten op te lossen, samenwerking te verbeteren of het team voor te bereiden om samen te knallen!

Ook via de app
Bepaalde coachingsgesprekken vinden plaats binnen je bedrijf, bij je coach of op een neutrale locatie. De rest van de coaching vind plaats op afstand, via videobellen, telefoon of app.  Handig als er dringende zaken zijn die je even wilt afstemmen met je coach.

Wanneer het jou het beste uitkomt
Handvatten en trainingsmodules zijn online, dus je kunt er altijd bij. Afspreken met je coach kan van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur.

 

Online trainingsmodules Leiderschap BUSINESS

Alle onderstaande online trainingen zijn inbegrepen in de prijs. Jij kiest de onderwerpen waarin je je wilt verdiepen, of je gaat aan de slag met alle onderwerpen. Uiteraard kun je rekenen op ondersteuning van je coach, als je dat nodig hebt.

Leiderschap Basis + Verdieping – Wat zijn de belangrijke inzichten en -vaardigheden voor succesvol leiderschap? Wat is voor jou van toepassing en hoe kun jij je hierin ontwikkelen?

Bedrijfsgroei – Waar wil je naartoe met het bedrijf? Wat is ervoor nodig om daar te komen en hoe kun je jouw rol hierin zo effectief mogelijk vervullen? Welke rol gaat jouw team spelen in de het behalen van de doelstellingen, en hoe kun je hen het beste hierin coachen en aansturen?

Coachen en delegeren – Welke coachingsmethodieken passen bij jouw leiderschapsstijl(en)? En hoe kun je de mensen om je heen het beste coachen? Hoe kun je effectief delegeren zodat je effectiever kunt ondernemen?

Menselijk gedrag – Leiding geven is mensenwerk. Daarom verdiep je je in de belangrijkste inzichten uit de psychologie (die voor managers van toepassing zijn) zodat je beter begrijpt waarom mensen doen zoals ze doen, en hoe jij daar een rol in kunt spelen.

Communicatie – Tijdens deze module verfijn je je manier van communiceren. Aandacht wordt besteed aan alle aspecten van communicatie die jouw effectiviteit als leider zullen vergroten. Als je gebruik maakt van teamcoaching, ontvang je ook adviezen van je coach nadat hij/zij jou heeft geobserveerd.

Motivatie, zelfsturing en productiviteit – Hoe creëer je een werkomgeving waarin mensen zelf in actie komen, eigenaarschap ervaren, presteren (high performance) en happy en gemotiveerd werken?

Team-en groepsdynamiek – Hoe gedragen mensen zich in groepen/teams? Hoe kun je effectief leiding geven aan teams? Hoe vergroot je het vertrouwen binnen teams en verbeter je de samenwerking?

Conflicthantering – Hoe ga je om met dreigende conflicten bij tegengestelde belangen, interesses en meningen? Hoe inspireer je mensen om tot oplossingen te komen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe voorkom je escalatie?

Overtuigingskracht en invloed – Hoe verkoop je je boodschap en hoe krijg je je team mee? Tijdens deze module ontdek je je vermogen om anderen zover te krijgen dat ze jou gaan volgen. Je leert je invloed te vergroten en je verbreedt je overtuigingskracht.

Verandermanagement – Hoe geef je effectief leiding aan veranderprocessen? Hoe krijg je vernieuwing en verbetering in een team? Hoe faciliteer je de veranderkracht van personen en teams met een verbeterdrang? En hoe breng je een stagnerend team in beweging? Hoe ontketen je innovatie en creativiteit? Hoe ga je om met eventuele weerstand en blokkades?

Persoonlijk leiderschap – Deze module is gericht op zelfcontrole, discipline, focus, balans, persoonlijke ontwikkeling, competenties, zingeving, mindset en leiderschapsgewoonten die leiden tot succes. Voor jezelf, en om je teamleden hierin te ondersteunen.

 

“Communicatie is cruciaal voor een ondernemer in het bouwen van een sterk team. Deel je successen met je team! Veel bedrijfseigenaren zijn bang om de financiële successen van het bedrijf te delen met het team. Natuurlijk kan dat soms negatief uitpakken. Je hoeft ook niet alle beschikbare informatie te delen. Maar als je winst maakt, dan verdient je team het te weten en daar voor beloond te worden. Het succes van het bedrijf is niet alleen door jouw toedoen. Het is het werk van een team”
Genevieve Yeboah-Grep

 

Praktische informatie

stap 1 – Leiderschapsassessment

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging om een online leiderschapsassessment te doen. Deze assessment geeft jou en ons een beeld van je huidige kwaliteiten als leider en waar jij graag aan wilt werken.

stap 2 – Kennismakingsgesprek

Daarna volgt je eerste coachingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met je coach welke concrete doelstellingen en meetbare resultaten je gedurende het komende half jaar gaat behalen.

stap 3 – Knallen!! 

Geen uitleg nodig. We gaan ervoor!

Investering

€ 3.997,- excl. btw. Dit bedrag is inclusief:

  • Een half jaar lang persoonlijke coaching
  • Enkele (individuele of team)coachingsgesprekken onder genot van kopje koffie/thee
  • Coaching op afstand, via telefoon, videobellen of app
  • Leiderschapsassessment
  • Onbeperkt toegang online trainingen Leiderschap BUSINESS
  • Handvatten, e-books, trainingsmaterialen en naslagwerken
  • Korting op de live case-based leiderschap masterclasses

Mocht je meer dan 10 uren coaching wensen, dan kun je dat eenvoudig aangeven. Het tarief voor extra coaching is € 37,50 excl. btw per 15 minuten.

Ben je er klaar voor?

Meld je nu aan >

 

 

Twijfel je? Of wil je meer info? Stel hier je vraag:

 

Nog vragen? Boek hier je gratis consult
Of stuur een whatsapp-bericht naar 06 4122 5508 om direct een afspraak te maken.