aanmelden >

Wordt een sterkere leider met Leiderschap PRO

“De meest leerzame periode in mijn carrière als manager”
Frank Streder, Senior IT Specialist

Leiderschap PRO is een programma voor leiderschapsontwikkeling. Middels een combinatie van een jaar lang één-op-één coaching en online training, ontwikkel je jezelf tot een sterkere leider!

Tijdens Leiderschap PRO ontwikkel je simpele, effectieve manieren waarmee je meer kunt bereiken met je mensen. Je leert je leiderschapsrol zodanig te vervullen dat mensen zelf in actie komen, eigenaarschap ervaren, happy en gemotiveerd werken, en actief aan de slag gaan met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Je vergroot je invloed en overtuigingskracht. Je lukt je steeds beter om mensen te inspireren om een extra stap te zetten. Kortom, je ontwikkelt je tot een sterkere leider, manager of directeur.

“Mijn coach hield mij precies de spiegel voor die ik nodig had. Haar ‘zeg-gewoon-waar-het-op-staat’ stijl van sparren vond ik erg leerzaam.” 
Bram Peters, Operationeel Directeur

Start wanneer jij wilt
Gedurende het programma wordt je intensief 1-op-1 persoonlijk gecoacht door een leiderschapsexpert met ruime ervaring als leidinggevende, directeur en/of ondernemer, aangevuld met ervaring als leiderschapscoach. Ook volg je een online training. Je kunt op elk moment starten; je zit niet vast aan specifieke trainingsdata of een trainingslocatie; en je bent vrij in het indelen van je agenda. De enige afspraken die je hebt, zijn die met je coach. Dus als je wilt, kun je vandaag nog starten!

Vind oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen in je werk
Je kunt je eigen casuïstiek bespreken en sparren over hoe je omgaat met de uitdagingen binnen je functie. Je staat er dus een jaar lang niet alleen voor: je hebt backup van een expert die je helpt in het maken van keuzes binnen je functie.

“Ik heb vrij volle dagen, dus ik vond het erg prettig dat ik ook in de avonduren kon overleggen met mijn coach. Ook vond ik het handig dat ik niet vast zat aan vaste cursusdagen, maar flexibel mijn eigen tijd kon indelen”
Chantal van de Kamp, Regional Sales Manager 

Geniet 1 jaar lang van individuele coaching
Je doet het programma niet alleen. Je kunt een jaar lang rekenen op begeleiding van je coach. Je kunt altijd terugvallen op je coach. Om te sparren over wat jou bezighoudt en jou te helpen je doelen te realiseren. Voor tips en handvaten. Of om feedback te krijgen over je gedrag, keuzes en ideeën. Je krijgt alle nodige handvaten aangereikt om met uitdagende situaties om te gaan. Waarvoor het ook is, je coach staat klaar als je dat nodig vindt.

Je hebt 6 coachingsgesprekken onder genot van een kopje koffie of thee. Je kunt je coach vragen om je te observeren in de omgang met je team en je vervolgens van feedback te voorzien. Daarnaast heb je gedurende het jaar 10 coachingsuren die je kunt besteden aan coaching op afstand, via videobellen, telefoon of app. Handig als er dringende zaken zijn die je even wilt afstemmen met je coach. Je kunt hier van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur gebruik van maken door eenvoudig een afspraak in te plannen met je coach. Mocht je gedurende het jaar meer uren coaching wensen dan de 6 gesprekken + 10 uren coaching op afstand, dan kun je dat eenvoudig aanvragen.

Volg online training wanneer het je uitkomt
Gedurende Leiderschap PRO kun je online-trainingsmodules zelfstandig volgen, wanneer het jou uitkomt. Je kunt aan de slag met de praktische, direct toepasbare informatie uit de modules. De theorie is beperkt tot het minimum. Je houdt je vooral bezig met praktische inzichten, tips en toepassingen. Je kunt het een en ander uitproberen, mee worstelen en er een eigen twist aan geven, totdat jij de resultaten boekt waar jij tevreden mee bent.

 

“Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan de ontwikkeling van mijn team. Ik ben echt blij met de resultaten die we hebben bereikt. De handvaten die ik van mijn coach aangereikt heb gekregen, waren echt waardevol. Het volgen van het programma heeft mij veel verder gebracht dan ik in mijn eentje had kunnen komen.”
Dirk Nanninga, Director Food Safety & Quality.

Online trainingsmodules Leiderschap PRO

Kies de onderwerpen waarin je je wilt verdiepen of ga gerust aan de slag met alle onderwerpen. Uiteraard mét ondersteuning van je coach, als je dat nodig hebt.

Leiderschap Basis + Verdieping – Wat zijn de belangrijke inzichten en -vaardigheden voor succesvol leiderschap? En hoe kun jij je hierin ontwikkelen?

Persoonlijk leiderschap – Deze module is gericht op zelfcontrole, discipline, focus, balans, persoonlijke ontwikkeling, competenties, zingeving, mindset en leiderschapsgewoonten die leiden tot jouw succes.

Menselijk gedrag – Leiding geven is mensenwerk. Daarom verdiep je je in de belangrijkste inzichten uit de psychologie (die voor managers van toepassing zijn) zodat je beter begrijpt waarom mensen doen zoals ze doen, en hoe jij daar een rol in kunt spelen.

Communicatie – Tijdens deze module verfijn je je manier van communiceren. Je ontvangt feedback van je coach. Aandacht wordt besteed aan alle aspecten van communicatie die jouw effectiviteit als leider zullen vergroten.

Coachen en delegeren – Welke coachingsmethodieken passen bij jouw leiderschapsstijl(en)? En hoe kun je de mensen om je heen het beste coachen?

Conflicthantering – Hoe ga je om met dreigende conflicten bij tegengestelde belangen, interesses en meningen? Hoe inspireer je mensen om tot oplossingen te komen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe voorkom je escalatie?

Prestatiemanagement – Hoe kun jij de prestaties van je teamleden vergroten (high performance)? Hoe kun jij positief bijdragen aan het zelf-activeringsvermogen van een persoon zodat hij/zij vaker zelf initiatief neemt, meer eigen verantwoordelijkheid voelt en meer eigenaarschap ervaart?

Duurzame inzetbaarheid – Hoe kun jij positief bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van mensen? Waarbij je niet alleen kijkt naar de huidige functie, maar ook een eventuele toekomstige inzetbaarheid?

Team-en groepsdynamiek – Hoe gedragen mensen zich in groepen/teams? Hoe kun je effectief leiding geven aan teams? Hoe vergroot je het vertrouwen binnen teams en verbeter je de samenwerking?

Overtuigingskracht en invloed – Hoe verkoop je je boodschap en hoe krijg je belangrijke stakeholders mee? Ontdek en ontwikkel je vermogen om anderen zover te krijgen dat ze jou gaan volgen, of dat ze gedrag vertonen wat jij graag zou willen. Leer je invloed te vergroten en verbreedt je overtuigingskracht.

Verandermanagementsuccesfactoren – Hoe geef je effectief leiding aan veranderprocessen? Hoe krijg je vernieuwing en verbetering in een team? Hoe faciliteer je de veranderkracht van personen en teams met een verbeterdrang? En hoe breng je stagnerende teams in beweging? Hoe ontketen je innovatie en creativiteit? Hoe ga je om met eventuele weerstand en blokkades?

Lean Leiderschap – Hoe geef je effectief leiding aan (projecten voor) lean six sigma, procesoptimalisatie, organizational excellence en organizational effectiveness? Hoe vergroot je je invloed bij een verander-, verbeter- of vernieuwingsproces?

“Beter worden in leidinggeven is een kwestie van vallen en opstaan. Ik vind het heerlijk dat ik een jaar lang kan rekenen op iemand mij ondersteunt in mijn leerproces”
Darya M., Teamleider in de zorg

Praktische informatie

stap 1 – Leiderschapsassessment

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging om een online leiderschapsassessment te doen. Deze assessment geeft jou en ons een beeld van je huidige kwaliteiten als leider en waar jij graag aan wilt werken.

stap 2 – Kennismakingsgesprek

Daarna volgt een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met je coach welke concrete doelstellingen en meetbare resultaten je gedurende het programma gaat behalen. Ook bespreek je vooraf hoe je je voortgang gaat meten. Als je wilt, kan je werkgever hier een rol in spelen. Bijvoorbeeld door de doelstellingen die je met je werkgever hebt afgesproken tijdens je ontwikkelings-/functioneringsgesprekken, deel uit te laten maken van de meetbare doelstellingen die je tijdens het programma wilt behalen. Vind je het lastig om je doelstellingen meetbaar te maken? Geen probleem; we helpen je daarbij.

stap 3 – Kick ass!! 

Na je kennismakingsgesprek kun je beginnen aan het programma. Je spreekt met je coach af hoe je hem/haar kunt bereiken voor coaching via de telefoon, videobellen of app. En dan is het: gewoon ervoor gaan!

Investering

€ 5.997,- excl. btw. Dit bedrag is inclusief:

  • 1 jaar lang persoonlijke coaching
  • 6 coachingsgesprekken onder genot van kopje koffie/thee
  • 10 uren 1-op-1 coaching op afstand, via telefoon, videobellen of app
  • Leiderschapsassessment
  • Online training Leiderschap PRO
  • E-books, trainingsmaterialen en naslagwerken
  • Korting op de live case-based leiderschap masterclasses

Mocht je meer uren coaching wensen, dan kun je dat eenvoudig aangeven. Het tarief voor extra coaching is € 37,50 excl. btw per 15 minuten.

Ik wil me aanmelden >

“Ik kan het iedereen aanraden de masterclasses te volgen!”
Sandra van Bummelen, Hoofd HR

Optioneel

Buddygroep – Wil je samen met nog één of meer bekenden van jou (bijv. collega’s) gelijktijdig starten met Leiderschap PRO en samen optrekken? Dat kan. Dan vormen jullie een buddy-groep en worden jullie samen door één coach begeleid. Geef bij je aanmelding aan met wie je een buddy-groep wilt vormen.

Masterclasses – Wil je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers? Of live sparren met experts? Dat kan tijdens de Live Case-based Leiderschap Masterclasses.

In-company – Een in-company Management Development programma (op maat)?  Dat kan. Graag contact opnemen via info@agjon.nl of 06 4122 5508.


Meer info? Stel hieronder je vraag of meld je aan:


Gratis consult
Wat jij nodig hebt – dát is altijd ons uitgangspunt. Hoewel je misschien goed kunt aangeven wat je uitdaging is, kan het lastig zijn om de juiste oplossing te kiezen. Daar helpen we je mee, met ons gratis consult. Een vakkundig en eerlijk advies over wat de beste volgende stap is in jouw ontwikkeling – no strings attached. Maak vandaag nog een afspraak voor je gratis consult.

Boek hier je gratis consult
Of stuur een whatsapp-bericht naar 06 4122 5508 om direct een afspraak te maken.