aanmelden >

Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden met Leiderschap START

 

“Na vijf maanden mocht ik doorstromen naar een andere leidinggevende functie die ik heel graag wilde. Dat had ik eerder niet voor mogelijk gehouden”
Petra van Bummelen, Teamleider Zorgadministratie

 

Leiderschap START is een programma voor leiderschapsontwikkeling. Middels een combinatie van een jaar lang één-op-één coaching en online training, ontwikkel je jezelf tot een sterke beginnende leider.

Tijdens Leiderschap START ontwikkel je belangrijke, praktische basisinzichten en -vaardigheden op gebied van leiderschap. Je ontwikkelt denkwijzen, gewoonten en vaardigheden die jou helpen een sterke, effectieve beginnende leider te zijn. Je krijgt meer gevoeligheid en vaardigheid in het maken van keuzes te maken over hoe te handelen in situaties waar leiderschap van jou wordt gevraagd. Kortom, je ontwikkelt jezelf tot een sterke beginnende leider of high potential die in aanmerking zou kunnen komen voor een (andere) leidinggevende functie.

 

“Ik werk al zes jaar als vervanger/eerste medewerker. Onlangs ben ik
gevraagd
om te solliciteren voor teamleider. Het voelt erg fijn
om ‘gezien’ te worden binnen onze organisatie”
Frank Visser, Assistent Teamleider Logistiek

 

Start wanneer jij wilt
Gedurende het programma wordt je intensief 1-op-1 persoonlijk gecoacht door een leiderschapsexpert met ruime ervaring als leidinggevende, directeur en/of ondernemer, aangevuld met ervaring als leiderschapscoach. Ook volg je een online training. Je kunt op elk moment starten; je zit niet vast aan specifieke trainingsdata of een trainingslocatie; en je bent vrij in het indelen van je agenda. De enige afspraken die je hebt, zijn die met je coach. Dus als je wilt, kun je vandaag nog starten!

Vind oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen in je werk
Je kunt je eigen casuïstiek bespreken en sparren over hoe je omgaat met de uitdagingen binnen je (beoogde) functie. Je staat er dus een jaar lang niet alleen voor: je hebt backup van een expert die je helpt in het maken van keuzes.

 

“Ik ben niet zo van de cursussen. Maar deze combinatie van individuele coaching en zelfstandige training past precies bij mij”
Saskia B., Medewerker Laboratorium

 

Geniet 1 jaar lang van individuele coaching
Je doet het programma niet alleen. Je kunt een jaar lang rekenen op begeleiding van je coach. Je kunt altijd terugvallen op je coach. Om te sparren over wat jou bezighoudt en jou te helpen je doelen te realiseren. Voor tips en handvaten. Of om feedback te krijgen over je gedrag, keuzes en ideeën. Je krijgt alle nodige handvaten aangereikt om met uitdagende situaties om te gaan. Waarvoor het ook is, je coach staat klaar als je dat nodig vindt.

Je hebt 6 coachingsgesprekken onder genot van een kopje koffie of thee. Je kunt je coach vragen om je te observeren in situaties waar leiderschap van jou wordt gevraagd, en je vervolgens van feedback te voorzien. Daarnaast heb je gedurende het jaar 10 coachingsuren die je kunt besteden aan coaching op afstand, via videobellen, telefoon of app. Handig als er dringende zaken zijn die je even wilt afstemmen met je coach. Je kunt hier van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur gebruik van maken door eenvoudig een afspraak in te plannen met je coach. Mocht je gedurende het jaar meer uren coaching wensen dan de 6 gesprekken + 10 uren coaching op afstand, dan kun je dat eenvoudig aanvragen.

Volg online training wanneer het je uitkomt
Gedurende Leiderschap START kun je online-trainingsmodules zelfstandig volgen, wanneer het jou uitkomt. Je bepaalt je eigen tempo. De inhoud is praktisch en direct toepasbaar. De theorie is beperkt tot het minimum. Je kunt het een en ander uitproberen, mee worstelen en een eigen twist aan geven, totdat jij de resultaten boekt waar jij tevreden mee bent.

 

“Met een gezond boerenverstand heb ik het vele jaren gered. Maar met de baggage die ik nu heb meegekregen, merk ik dat ik veel steviger in mijn schoenen sta. Het grappige is dat ik regelmatig positieve opmerkingen van mijn teamleden krijg over mijn zogenaamde ‘andere’ manier van leidinggeven”
Nico Willems, Manager Logistiek

 

Online trainingsmodules Leiderschap START

Kies de onderwerpen waarin je je wilt verdiepen of ga gerust aan de slag met alle onderwerpen. Uiteraard mét ondersteuning van je coach, als je dat nodig hebt.

Leiderschap Basis – Wat zijn de belangrijke inzichten en -vaardigheden voor succesvol leiderschap? En hoe kun jij je hierin ontwikkelen?

Persoonlijk leiderschap – Deze module is gericht op zelfcontrole, discipline, focus, balans, persoonlijke ontwikkeling, competenties, zingeving, mindset en leiderschapsgewoonten die leiden tot succes.

Menselijk gedrag – Leiding geven is mensenwerk. Daarom verdiep je je in de belangrijkste inzichten uit de psychologie (die voor managers van toepassing zijn) zodat je beter begrijpt waarom mensen doen zoals ze doen, en hoe jij daar een rol in kunt spelen.

Communicatie – Tijdens deze module verfijn je je manier van communiceren. Je ontvangt feedback van je coach. Aandacht wordt besteed aan alle aspecten van communicatie die jouw effectiviteit als leider zullen vergroten.

Coachen – Welke coachingsmethodieken passen bij jouw leiderschapsstijl(en)? En hoe kun je de mensen om je heen het beste coachen?

Delegeren – Wat is slim delegeren? Hoe kun je coachend delegeren? Hoe kun jij bijdragen aan eigenaarschap en zelfsturing bij medewerkers? Van welke terugkoppelings- en rapportagemethoden kun je gebruik maken?

Conflicthantering – Hoe ga je om met tegengestelde belangen, interesses en meningen? Hoe inspireer je mensen om tot oplossingen te komen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe voorkom je escalatie?

Motivatie, zelfsturing en productiviteit – Hoe creëer je een werkomgeving waarin mensen zelf in actie komen, eigenaarschap ervaren, presteren (high performance) en happy en gemotiveerd werken?

Team-en groepsdynamiek – Hoe gedragen mensen zich in groepen/teams? Hoe kun je effectief leiding geven aan teams? Hoe vergroot je het vertrouwen binnen teams en verbeter je de samenwerking?

Overtuigingskracht en invloed – Tijdens deze module ontdek je je vermogen om anderen zover te krijgen dat ze jou gaan volgen. Je leert je invloed te vergroten en je verbreedt je overtuigingskracht. Je ontvangt feedback van je coach tijdens de coachingsprekken en via videobellen.

Verandermanagement essentials –  Tijdens deze module bouw je aan het ontwikkelen van een stevige basis om succesvol leiding te geven aan veranderingen bij personen, teams en binnen een organisatie. Welke factoren bepalen het succes of falen van veranderingen? Hoe krijg je vernieuwing en verbetering in een team? Hoe faciliteer je de veranderkracht van personen en teams met een verbeterdrang? En hoe breng je stagnerende teams in beweging? Op welke manieren kun je veranderprocessen coördineren? Hoe ga je om met eventuele weerstand en blokkades?

 

“Mijn coach heeft mij heel goed geholpen om toch op creatieve manieren leiderschapservaring op te doen” Raoul D., Junior Salesmedewerker

 

Voor wie?

Sterke basis voor beginnend leidinggevenden
Succesvol leiderschap begint met de juiste leiderschapsmindset en goede leiderschapsgewoonten. Aangevuld met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring. Gedurende het jaar bouw je een stevige basis in leiderschap. Je leert wat alle managers/leidinggevenden zouden moeten weten om succesvol te zijn in hun werk.

CV-boost voor ambitieuze next-level seekers
Mocht je een (andere) leidinggevende functie ambiëren, helpen we jou je zo goed mogelijk voor te bereiden op die functie. Gedurende het programma kun je je resultaten (voor zover mogelijk) meten en bijhouden. Ook als je op dit moment nog geen leidinggevende functie hebt, zoeken we naar mogelijkheden om je vooruitgang meetbaar te maken. Na afronding van het programma ontvang je een origineel AGJON-certificaat én van je coach een persoonlijk getuigschrift waarin jouw behaalde resultaten in het kort worden weergegeven. Zet dát maar op je CV!

Goede baggage voor doorgroeiers
Ben je doorgegroeid naar een leidinggevende functie en geef je nu leiding aan je voormalige collega’s? Ook dat kan soms niet makkelijk zijn. We helpen je comfortabeler te voelen in je nieuwe leiderschapsrol. En om te gaan met eventuele tegenstrijdige belangen, weerstand of andere gevolgen vanwege je nieuwe functie. Kortom: hoe je de overstap kunt maken van de vroegere collegiale relatie naar een nieuwe manier van samenwerken vanuit jouw nieuwe functie.

Mooie uitdaging voor vervangers/meewerkend leidinggevenden
Is het jouw taak om je leidinggevende te ondersteunden in zijn/haar management/leiderschapstaken? Of treed je op als zijn/haar vervanger tijdens afwezigheid? Ook al ben je niet volledig in een leiderschapsrol, toch kun je jouw impact aanzienlijk vergroten door je te verdiepen in hoe je successen boekt als leider/manager. En daar is dit trainings-/coachingsprogramma bijzonder geschikt voor.

 

Ik wil me aanmelden >

 

Praktische informatie

stap 1 – Leiderschapsassessment

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging om een online leiderschapsassessment te doen. Deze assessment geeft jou en ons een beeld van je huidige kwaliteiten als leider en waar jij graag aan wilt werken.

stap 2 – Kennismakingsgesprek

Daarna volgt een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met je coach welke concrete doelstellingen en meetbare resultaten je gedurende het programma gaat behalen. Ook bespreek je vooraf hoe je je voortgang gaat meten. Als je wilt, kan je werkgever hier een rol in spelen. Bijvoorbeeld door de doelstellingen die je met je werkgever hebt afgesproken tijdens je ontwikkelings-/functioneringsgesprekken, deel uit te laten maken van de meetbare doelstellingen die je tijdens het programma wilt behalen. Vind je het lastig om je doelstellingen meetbaar te maken? Geen probleem; we helpen je daarbij.

stap 3 – Kick ass!! 

Na je kennismakingsgesprek kun je beginnen aan het programma. Je spreekt met je coach af hoe je hem/haar kunt bereiken voor coaching via de telefoon, videobellen of app. En dan is het: gewoon ervoor gaan!

Investering

€ 5.227,- excl. btw. Dit bedrag is inclusief:

  • 1 jaar lang persoonlijke coaching
  • 6 coachingsgesprekken onder genot van kopje koffie/thee
  • 10 uren 1-op-1 coaching op afstand, via telefoon, videobellen of app
  • Leiderschapsassessment
  • Online training Leiderschap START
  • E-books, trainingsmaterialen en naslagwerken
  • Korting op de live case-based leiderschap masterclasses

Mocht je meer uren coaching wensen, dan kun je dat eenvoudig aangeven. Het tarief voor extra coaching is € 37,50 excl. btw per 15 minuten.

 

Ik wil me aanmelden >

 

“Mijn buddy was mijn extra stok achter de deur. Ik wilde natuurlijk niet achterblijven.
De driegesprekken met onze coach vond ik erg leerzaam”

Maarten Verhoeven, Procestechnoloog

 

Optioneel

Buddygroep – Wil je samen met nog één of meer bekenden van jou (bijv. collega’s) gelijktijdig starten met Leiderschap START en samen optrekken? Dat kan. Dan vormen jullie een buddy-groep en worden jullie samen door één coach begeleid. Geef bij je aanmelding aan met wie je een buddy-groep wilt vormen.

Masterclasses – Wil je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers? Of live sparren met experts? Dat kan tijdens de Live Case-based Leiderschap Masterclasses.

In-company – Een in-company Management Development programma (op maat)?  Dat kan. Graag contact opnemen via info@agjon.nl of 06 4122 5508.

 


Meer info? Stel hieronder je vraag of meld je aan:


Gratis consult
Wat jij nodig hebt – dát is altijd ons uitgangspunt. Hoewel je misschien goed kunt aangeven wat je uitdaging is, kan het lastig zijn om de juiste oplossing te kiezen. Daar helpen we je mee, met ons gratis consult. Een vakkundig en eerlijk advies over wat de beste volgende stap is in jouw ontwikkeling – no strings attached. Maak vandaag nog een afspraak voor je gratis consult.

Boek hier je gratis consult
Of stuur een whatsapp-bericht naar 06 4122 5508 om direct een afspraak te maken.